bdak aRab lah knOn

actually mnggu dpan aku ada tasmi' bce surah ny ngan ustazah baru aq tu...kiut orgnye but when her teach we all feel bored..dye cam xpndai aja and bler dye aja laju giler ah..kalo dulu ngan ustadz satu subtopic lum tntu abes..ada jer citer yg dye nk kogsi ngan kitorg..tapi schedule kitorg dah brubah n ckgu pun tukar gak..pe pun dye ckgu kite kan,kite kene gak blaja drpd dye..ha..aku nk citer psl tasmi' sbenanye..aku teringat mse form3 dulu..maklumlah..aku ny mek aliran arab.knpe aku amek arab?cause aku minat lah gak sjer nak cube blaja..tapi mse skolah rndah arab aku mane pena lulus..pyah aw sebenanye.tapi aku dah blaja agak2 tu bole la bwak..tapi kne lah byk hfal and tasmi'2 ny cume..dah biase sgt lar..dulu bdak arab ny amat dihormati yelah coz jrng la nak wat hal an,tapi sumenye dah berubah..bdak arab ngan budak biase sme jer..xda beza..tapi memg rindu ar mse saat2 blajo arab dulu..ckang pun ustadz yg aja tu dah d transfer kat tempat laen..tempat yg dkat ngan isteri dye..cday aw dye nak pindah tapi ape lah kite ley wat slaen mendoakn kbhagiaan dye didunia dan diakhirat sbagai ckgu yg paling best n the best!ustadz ny slalu buat kelas tmbahan untuk kitorang..dye nak tgok kitorg bjaye..tapi mse pmr kitorg dah hmpakn ustadz n cume ckgu2 yang laen..peratus skolah down..!n subjek arab pun cume 2-3orang jer yg dapat A..and me got C in arab..my result is 2A6B1C only.bad rite??yg pasti ckgu2 sume xsalah..dyorang dah usaha and kami pun dah usaha tapi itu sajer yg kmi dapat..and insyallah kitorang dapat tebus balik kesalahn yg kami buat tu mse
SPM nty.juz wait key..jika allah mengizinkan..
Blogger Templates

3 comments:

miss neelopher said...

teringat pulak masa i study arab dulu.. dengan mane2 ustaz ke ustazah pon kene cakap lughah.. tu belum studi balaghah.. uhuk

eyra said...

really??difficult rite?tapi,minat lah kan..forced too...

Aidi-Safuan said...

haha.. minat blajar arab ke minat pak arab nih? :p

 
♥ 100% Oficially Nurul Farhanah efendi